8.5.2024 3 uger gamle og på vej ind i 4. leveuge, bruges meste af tid forsat på sove og dige ved mor. På videoen ses, at alle selv (også sidste syvsover) vågner og søger mod brystvorte efter andre gjort forarbejde med stimulere mælk til komme.

Kort efter sidste af hvalpene har fundet sin hel personlige dige vorte, starter malkemaskinen, som overdøver Tasha`s snorken på denne video.

Efter fået maverne fyldt op, søger flere tal af hvalpene ud af fødekassen. Dog ikke længere end til aviskanten. Den må nok snart udvides.

Fanni følger interesseret med gennem åben  låge i Tasha og hvalpes gøren og laden, som her hvor lige tid til få  sekunders tumle forsøg fra ene hvalp. Fanni har par gange listet ind og snuppet lidt af Tasha`s extra foder, hun har dog så vidt, vi ved ikke endnu direkte søgt hvalpene ud over gennem gitter. Sidste med næsten Tasha`s accept.

11.05.2024 kl. 15.00 listede Fanni ind og hilse på hvilende Tasha. Denne lod hende være i hvalpegården, helt uden løfte hovedet.

Pga af overnævnte opdagede Jan, Tasha havde spist op, så hentede nyt. Det havde Fanni også lyst til, men tog dog ikke fra Tasha, men fik lidt uden for sammen med Gry. Denne extra belønnings fodring, gør begge søstre er blevet lidt for runde!! Så nu ud at gå frem for videre IT.

12.05.24 kl. 9.45 Både Gry og Fanni vil gerne hjælp Ellen med morgen skift af fødekasse samt nogle af  aviser i hvalpegården. Tasha er ikke hel med på det endnu. I går opdagede Jan dog Fanni og Tasha kort samtidig var i gang med slikke  / nedre toilet på hver sin hvalpe i fødekassen!!!  Når Gry søger mod hegn, lukkes adgang diskret, ellers frit åben fra hvalpegård til stuen.  Må nok snart lukkes for hindre hvalpe "flugt". børnebørn og Ellen er også begyndt finde "legetøj" frem.

13.05.2024 kl. 03.46 Syn som mødte Jan, da Tasha efter eget ønske var lukket ud for luftning

Enkelt hvalp var på vej ud af "slusen" og anden havde fået åbnet lågen i hegn. Begge måtte lempes inden for hegn.

3. var gået i stilling til lave stort på måtte!!!

Det "uheld" nåede Tasha ind og hindre. Man det vil hun ikke når hver gang frem over, så fra næste morgen skift må bruges af de "kostbare" aviser i hele kravlegården. 

For to dage siden opdagede Jan, det myldre frem med små spidse tænder fra kløende hvalpe gummer. Tilbudt afpillet kogt ribben, vækkede tilsyneladende ikke genklang ved hvalpene, men ved voksne hunde. Tasha kun dog TYDELIG ikke lide de spidse tænder til morgen, så Jan forbarmede sig og  tilbød hvalpene første "rigtige" (torskerogn opløst i lunken sødmælk). Det vagte glæde hos alle 6. På video ses afslutning efter alle været til fadet.

7 min. efter første rigtige måltid, var iveren stillet så meget af, at Tasha, med støtte af Jan til hurtig samtidig "påhæftning" af hvalpene, kunne klare stående amning. Thi hun undgik længere ivrige "biden- puffen med mere" af få, medens sidste vågnede op og var klar, så mælk kunne lægges  ned. Det sker forsat kun når 6 på

13.05.2024 kl. 04.13 efter 1/2 times aktivitet- spisning-amning, var der ro på. Så vidt kan tælles på billedet alle 6 hvalpe . Tasha og Jan tog sig tid til hvile sig før hver sin aktivitet.

Jan sortere optagelser og kæmpe med ligge på hjemmeside del timer.

Tasha efter  nogle timer vække alle 6 og tilbyde rolig liggende amning.

15.05.2024 Personlighed / temperament for den enkle hvalp synes nu begynde at vise sig.

Måske fordomme hos Jan fra tidligere kuld, men han er ikke overrasket over det er de to mindste som aktive medens øvrige hviler. De to største ofte helt væk. Så ikke reagere på andre.

14.05.2024 Når hele klumpen af hvalpe vågner på engang, så også karakteristisk de to små synes at være lidt længer om det. Måske fordi lige skulle bruge tid på andet før hel lagde sig fra ene sekund til andet  sekund som de andre!.

De to længst til bage venstre side, er Heidi næsten vågen og Hjalmer, der som sædvanlig lige skalbruge tid på vågne hel op.

14.05.2024 Hugo har næsten tålmodighed / sendrægtighed til at få nuppet og vist tænder frem. De øvrige hvalpe, vil ikke holdes fast og selv i stedet forsøge bruge tænder på Jans finger eller andet, som klude eller hinanden, som næste to video viser.

3 i fællesskab afprøver tænder. For vi to benede gælder om huske, at tænke på sko og lignede ikke skal tilbydes. Gamle sokker (evt. vasket) og gl. klude evt. med knude på er godt.

Selv om tænder også afprøves på søskende, især dem, der blander sig eller bare mosler på, så ikke hørlige piv eller synlige sår og rifter. Måske skal de gemte ribben findes frem fra fryseren1

15.0.5.2024 Forskel i aktivitets niveau hos hvalpe ses på denne og to følgende video, som er optaget mellem 17.28 og 17.31. Under og mellem optagelserne forsøgte Jan at gætte på hvem der var hvem af hvalpene. Ikke ved gribe ind, men ved studere adfærd og senere video.

Kl. 17.28 er det Hjalmer, der forsøger at få gang i søster, medens en af de to store er fladet hel ud På STEDET, da tid for aften lur.

Da søster er ikke vil lege, må Hjalmer i stedet bruge tid på andet, som undersøge vandskål og tisse tår. Undlader klogt at provokere Heidi (den mindste søster), som har lagt sig oven på en af de to store, som også er gået helt ud. Heidi er den bestemte dame, som ikke giver ved dørene.

At Heidi ikke giver sig, men følger op, får en af de mellemste søstre lige demonstreret, da forsøger at skyde genvej til soveplads. Heidi mener tilsyneladende , at hun ejer den lige vej og puffer søstre ned, af , den ikke reagerende "overmandet / beslaglagt" dybbt sovende store.